Przeskocz do treści

Planowany nabór na r. szk. 2018/2019

Planowany nabór na r. szk. 2018/2019


TECHNIKUM Nr 3 - okres kształcenia 4 lata


technik hotelarstwa kl. 1a  język obcy: j. angielski, j. niemiecki
technik hotelarstwa kl. 1b  język obcy: j. angielski, j. francuski

kwalifikacja:
Planowanie i realizacja usług w recepcji (TG.12) Egzamin po kl. III
Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelowe (TG.13) Egzamin I sem. kl. IV
Praktyka zawodowa i zajęcia praktyczne u pracodawców.


technik kelner  kl. 1c  język obcy: j. angielski, j. niemiecki

kwalifikacja:
Wykonywanie uslug kelnerskich (TG.10) Egzamin po III kl.
Organizacja usług gastronomicznych (TG.11) Egzamin I sem. kl. IV
Praktyka zawodowa i zajęcia praktyczne u pracodawców.

 

technik żywienia i usług gastronomicznych  kl. 1k,l,m,n
języki obce: j. angielski + drugi: j. francuski/j.niemiecki/j.włoski

kwalifikacja:
Sporządzanie potraw i napojów (TG.07) Egzamin po kl. III
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (TG.16) Egzamin I sem. kl. IV
Praktyka zawodowa i zajęcia praktyczne u pracodawców.

 

Branżowa Szkoła I stopnia Nr 3  - okres kształcenia 3 lata

kucharz kl. 1e, 1f, -  język obcy JEDEN do wyboru: j. angielski lub j. francuski

kwalifikacja:  Sporządzanie potraw i napojów (TG.07)
Kształcenie dualne: zajęcia teoretyczne w szkole, zajęcia praktyczne u pracodawców.

W procesie rekrutacji, we wszystkich oddziałach,  punktowane będą następujące przedmioty:

język polski, matematyka, język obcy - najwyższa ocena, informatyka

aktualizacja: 14.02.2018

ZSGH Gdańsk